lørdag 27. oktober 2007

African Idol 2008


Del 1
Kun lyden av tilfredse gresshopper og en dryppende kran er å høre. Luften ligger tung og klam i matsalen på skolens internat.
I gjenskinnet fra en spektakulær solnedgang ser man silhuettene av en gruppe nervøse ungdommer. Silhuettene av deltagerne på ”African Idol 2008”.


Et kor fra Kamerun skal reise til Norge på turné sommeren 2008.
17 korister skal velges ut fra en håndplukket gruppe på 40 ungdommer.

Det har tidligere vært ett uttak, en slags fusjon mellom to kor; Voix Angeluiqe og Gospel Singers. Kriteriene for å være med blant de utvalgte, i tillegg til å ha en usedvanlig god sangstemme, er at de alle må være elever på ungdomsskolen College Protestante, at de har god oppførsel og ikke forsømmer skole og lekser.
Dette koret skriver historie her i Kamerun. Det er første gangen det blir gjort en sammenslåing mellom to kor og første gangen at et kor skal synge sanger på forskjellige lokale stammespråk og kun bruke lokale instrumenter!
Bygge opp en stolthet rundt sin musikalske kulturarv.

Mr. Honore er korets leder og han er en positiv og karismatisk musikkelsker med høy arbeidsmoral. Direkte fra sykehuset, syk av malaria, møter han opp utslitt og mager på øvelse. Etter at første sangen er sunget er malaria glemt og han har for lengst flydd inn i sin musikalske verden.

Livsglade ungdommer i sin beste alder fyller nå sjel og sinn med ubeskrivelig vakker sang. Det en sann fryd å høre på når de stemmer i på sine afrikanske toneleier.
De har en utstråling og rytme som en hver nordisk korist vil finne misunnelsesverdig.
Undertegnede er så privilegert at han får være en del av dette.
Hortens hovedoppgave i Kamerun er å klargjøre koret til Norgesturneèn sommeren 2008.
Gjennom hele høsten vil han observere koret, lage notater og gjøre seg kjent med sanger og korister.
Dette ser meget lovende ut og det blir ikke en enkel oppgave å velge ut de 17 beste når det er så mange gode sangere samlet.



Fortsettelse følger…

MPP Horten, Kamerun

1 kommentar:

Marte sa...

Saa spennede prosjekt da Stein-O :D

Takk for fellesmail -alltid kjekt aa hore hvordan det gaar med folk:)

Tenker ofte paa dere tre der nede i Kamerun!

Virker som dere har nok aa gjore:)

Gud velsigne dere begge! Stoor klem fra Marte