onsdag 27. februar 2008

Kirkeinnvielse og Norgesbesøk



Forrige uke var noe utenom det vanlige.
Opp mot 200 norske gjester kom til byen vår for å være med på kirkeinnvielsen av Milleniumskirken, og for å oppleve Kamerun. Kirka er stor og flott. Hva er bedre enn at kirkene blir fulle? Jo, at det bygges nye og større kirker.
Til stede på åpningen var Kameruns turistminister, provinsens guvernør, byens borgemester, biskopen på Møre og representanter fra Lamidoen (den muslimske lederen).Hvis jeg forsto rikig så donerte Lamidoen ei ku! Ikke værst.



Kameruneserne satte veldig stor pris på besøket og oppmerksomheten og gavene som ble gitt. Det var en fest dag!

Mamma og pappa var med på turen. Det var veldig koselig! De syntes de opplevde mye bra på kort tid. De fikk være med på rekordlange gudstjenester, besøkt en landsby og sett livet der, kjørt dårlige busser på dårlige veier, vært på safari, sett ulike deler av misjonsarbeidet som drives her, holdt en ufattelig svær pytonslange, møtt våre kamerunske venner, vært inne hos Lamidoen, og sett oppvisning av hans menn og sett den flotte Tello-fossen. Her ble en av Tarzan-filmene spilt inn.





En uke går fort når det skjer så mye, men det er godt at både kamerunske og norske deltakere var fornøyde!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det har skjedd mye i kirka de siste 2 mnd, ser jeg. Så litt annerledes ut i jula... GRATULERER!

Om det idet hele tatt er mulig, så har mor-ellen og systemet enda mer å skravle om nå, når begge har hatt en fantastisk reise til Ngaoundèrè og omegn, -takket være dere to!

Mange klemmer! §:-)>

Anonym sa...

Hei dere.
just testing first :-)

Anonym sa...

Trivelig å se hva som er skjedd siden sist. Det er rent nifst å se hvor gått ellenmor ser ut til å trives med en pytonslange rundt halsen. Jeg foreslår at det settes i verk ekstra sikkerthetstiltak i Israelsdalen med tanke på å forhindre at det settes ut ukjente dyrearter i faunaen på Østby.

Akkurat nå er jeg på leir med konfirmantene. En av lederne våre heter Ingrid og er bror til en fyr som heter Tord Øygard. Det viser seg nå at han var på innvielsen dere forteller om. Det var ikke han som donerte kua si, men han er overført til Kamerun fra Kenya pga. urolighetene der. Kanskje dere har møtt ham. Akkurat nå er han visst på et universiteti nærheten. Han har forresten en blogg som ser helt lik ut som deres. Og han skal til Trondheim til høsten. Et eksempel til etterfølgelse :-)
Håper det står bra til med dere alle :-)
Best regards and lots of blessing!
+++ Øyvind.

Anonym sa...

Trivelig å se hva som er skjedd siden sist. Det er rent nifst å se hvor godt ellenmor ser ut til å trives med en pytonslange rundt halsen. Jeg foreslår at det settes i verk ekstra sikkerthetstiltak i Israelsdalen med tanke på å forhindre at det innføres nye og tilhørende dyrearter i faunaen på Østby.

Akkurat nå er jeg på leir med konfirmantene. En av lederne våre heter Ingrid og er søster til en fyr som heter Tord Øygaard. Det viser seg nå at han var på innvielsen dere forteller om. Det var ikke han som donerte kua si, men han er overført til Kamerun fra Kenya pga. urolighetene der. Kanskje dere har møtt ham. Akkurat nå er han visst på et universitet i nærheten. Han har forresten en blogg som ser helt lik ut som deres. Og han skal til Trondheim til høsten. Et eksempel til etterfølgelse :-)
Håper det står bra til med dere alle :-)
Best regards and lots of blessing!
+++ Øyvind.

Anonym sa...

Ho ho ... Takk for sist!!! Det var en fantastisk uke, og vi er ikke på langt nær ferdig med å "fordøye" Kamerun. Ett er sikkert: Vi skulle gjerne ha kommet tilbake straks - og vært der lenge.
Vel, foreløpig har vi en mengde bilder og video å sortere og redigere. Det betyr nok at vi kommer til å ha Kamerun "under huden" i lang tid framover.

Mange klemmer!!