fredag 29. februar 2008

Grenseløs spilling

Hver tirsdags ettermiddag møtes kamerunske og norske jenter i alderen 10-13 år, på jenteklubb.



De fire kamerunske jentene som kom i dag, Naomi, Jasmine, Christelle og Marie-Nöel, var bare fem minutter forsinket. Det er lite her i Kamerun. Det tyder nok på at de er glad i jenteklubben.
De tar av seg skoene, håndhilser høflig på de norske og setter seg i sofaen. De ser litt rundt på tingene som de to norske utvekslings-studenten, Eline og Helene har i leiligheta si før en bunke med UNO-kort blir lagt på bordet. Oppmerksomheten rettes mot spillet.
UNO har de lært av de norske jentene. Gjennom spill blir alle engasjert og praten går lystig rundt bordet.

Så er det tid for at de kamerunske jentene skal lære de norske et spill. Da tar vi turen ut, setter oss på bakken og tar noen steiner til hjelp. Steinene blir flittig flyttet rundt av raske hender mens en fransk sang blir sunget. De norske jentene lærer spillet etter hvert.

Jenteklubben ble til av to grunner. Den ene var for å få kamerunske og norske jenter til å være mer sammen. Den andre grunnen var for å gi kamerunske jenter et fritidstilbud. Det er ikke like mye å velge i her som i Norge. Jentene går på søndagsskole og ellers bruker de noen ettermiddager på å flette venninnenes hår.

Bra initiativ Eline og Helene!

1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.