lørdag 1. desember 2007

Se min kjole

Opplevelsene er mange og varierte her i Kamerun. Vi har vært så heldige og fått være med på å besøke nyfødte barn og vært med på både bryllup og begravelse. Det gjør inntrykk.



Vi ble bedt i et bryllup. Stein-Ove kjente broren til bruden, men vi
hadde aldri møtt brudeparet før. Dagen startet med vielse på rådhuset.
Vi var de eneste to hvite der, likevel fikk vi sitte bakerst. Det var faktisk litt deilig. Den juridiske biten av bryllupet ble ordnet på rådhuset. Rådmannen spurte om de skulle ha et monogamt eller polygamt ekteskap. Salen jublet da de svarte monogamt.
Etter seremonien var det stor foto-session utenfor. Vi ble avfotografert sammen med brudeparet; vi var misjonærvennene deres.

Bruden hadde skiftet kjole da vi kom til kirken. Før de gav hverandre sitt ja, ble brudgommen døpt. Etter hvert ble vielsen preget av dans og jubel - slik bare afrikanere kan!

På festen hadde bruden kjole nummer tre for dagen.
Vi kom 1,5 t etter det skulle begynne, og det var lurt. Vi satt og ventet ca 30 min før det startet likevel. De har visst en tanke om at bryllupet ikke er vellykket hvis det ikke varer til over midnatt, derfor drøyer de med å starte.
Det startet med at vi fikk forsyne oss av et bord med mye mat.
Mye ulik mat; alt fra ris og salat til okseinnvoller og manjokk. Jeg, Bente, var ganske forsiktig, men Stein-Ove klarte ikke helt å si nei da damene rundt bordet sto og skrøt av hver sin rett.
Han fikk mye rart på tallerkenen, og han regelrett kaldsvettet der han satt og skulle prøve å spise.



Etter hvert skulle vi komme dansende fram mot brudeparet og overrekke gave.
Stein-Ove danset som bare han kan! Her er det slik at jo mer du vrikker og leer på deg, jo bedre.
Vi kastet inn håndkledet nærmere 01. Festen fortsatte i de sene nattetimer, så vi får håpe de synes de hadde en vellykket dag og at de får et godt ekteskap.

MPP Bjørseth, Kamerun

6 kommentarer:

Kronglekalle sa...

Jeg drømmer meg bort over de fine stemmningsbildene både fotograferte og skrevne, stor takk for at Dere deler oppholdet med oss "fastfrosne" hjemme.
Beste hilsener Karl . .

Anonym sa...

Mange og varierte inntrykk,skjønner jeg,-og det må da matrettene sannelig være,også!
Fint brudepar og fine misjonærvenner!! ;)

Anonym sa...

Fantastisk skrevet. Så levende. Dansinga. Utprøvelse av matretter. Begivenheten de drøyde med å sette igang..
Oi, hva dere får være med på!
Jeg vil også oppleve slike stunder!
PS: var nylig på to x Fila. Fant roen igjen og igjen og igjen.

Anonym sa...

Stilig. Så heldige vi er som får dele så mage opplevelser med dere. Ikke rart dere har så utrolig mange treff på telleren ...
Og bare så dere vet det: Jeg lagrer innleggene og bildene her hjemme - sikkerhetskopi, da ma. Det ville være forferdelig om alt dere skriver bare skulle bli borte en dag.
Klem fra mamsa

Anonym sa...

Halloen og takk for sist!
Spennende å lese det dere driver med. Høres kjent ut
Bra med oss her i kalde Norge, litt rart å være hjemme igjen.
Ha det godt og lykke til videre!

Vidar

Mona sa...

Hei på dere, håper dere har hatt en fin afrikansk Julefeiring. Det er jo så gøy og følge med dere, må si at fisketallerkenen ikke så veldig god ut :) men tøffe er dere. Onkel Bjørn hilsen masse. Klemmer til dere.