mandag 12. november 2007

Den Norske Skolen i Kamerun

Etter forespørsel fra blogg-lesere kommer
nå litt om Den Norske Skolen.



Midt på 80-tallet var det over 40 elever på skolen.
I 2004 var det ingen.
Flere interessenter ville da kjøpe skolen, men
NMS sin representant i Kamerun sto standhaftig i mot og tviholdt på fasilitetene.

I 2005 var det 50-års jubileum for DNS i Kamerun og det var
én elev på skolen. Året etter var det to elever og nå i 2007 er det ti elever.

Skolen fungerer omtrent som en grendeskole; 10 elever er fordelt på 6 trinn.
1.-3. trinn sitter i samme klasserom, det samme gjør
4., 5. og 8. trinn
Vi er tre lærerinner på skolen. Stein-Ove og Mario (ettåringene) stepper inn som vikarer og hjelper til på turer i blant.
Skolen er godt utrustet med blant annet basseng, sløydsal, bibliotek, kjøkken, fire undervisningsrom, konkretiseringsmateriell og datamaskiner.
Hver dag spiser vi lunsj under det store mangotreet du ser midt i bildet.

I tillegg til de vanlige fagene, får barna to timer franskundervisning i uka og det legges opp til ulike utflukter i lokalmiljøet.
Skolen har til nå besøkt en stor frukt og grønnsaksåker, en smed, et sykehus, sett muslimenes fredagsbønn, vært med på feiring av avslutningen av Ramadan og vært på overnattingstur til Mballang (misjonærenes feriehus). Der sov vi sammen med flaggermus og biller all mass… Det er tøffe unger vi har med å gjøre her, skjønner du. Jeg var takknemmelig for mitt usedvanlig gode sovehjerte, jeg lukket øyne og ører og sov med myggnettingen godt stappet inn under madrassen.
Stein-Ove sov derimot minimalt den natta. Han lå med lommelykta i hånda og lyste bort flaggermusene.

Misjonærbarna lærer å kjenne Kamerun både gjennom skole og fritid. De får med seg en god ballast i livet. Når de skal hjem til Norge er det en viss fare for overvekt i bagasjen – overvekt i form av opplevelser, inntrykk og erfaringer.

MPP'ene i Kamerun.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei på dere!

Spennende å lese om hverdagen deres i Kamerun. Det er også artig å få et lite innblikk i hverdagen til barna på skolen også! Snart kommer vi på besøk og får se med våre egne øyne! Kos dere videre med slanger, apekatter og gresshopper! Kjempeklem fra Storesøster